A magyar kapitány örül a légfegyveres Eb-vel kapcsolatos döntésnek
Sportlövészet

A magyar kapitány örül a légfegyveres Eb-vel kapcsolatos döntésnek

Sportlövészet-Magyarország-Eb

Győrik Csaba, a magyar sportlövő-válogatott szövetségi kapitánya elégedett a hétfőn törölt olimpiai kvalifikációs légfegyveres Európa-bajnokságnak a május végén kezdődő eszéki 25, 50 méteres Eb-vel történt összevonásával.

“Már a finnországi viadal törlése után az volt az első gondolatom, hogy az eszéki kontinensviadalon meg lehet rendezni a 10 méteres versengéseket is. A horvát városban minden készen áll erre, ne felejtsük el, hogy a 2019-es légfegyveres Eb-t éppen ott rendezték” – kommentálta az európai sportági szövetség (ESC) csütörtöki döntését a kapitány. – “Kifejezetten örültem a hírnek, jó döntés született.”

Az eredtileg február 28. és március 7. közöttre, a finnországi Lohjába tervezett viadalra három Eb-válogatót írt ki a magyar szövetség, melyből kettő már lezajlott, az utolsóra pedig jövő hét végén kerül sor Budapesten. Győrik Csaba most elmondta, hogy ugyan a verseny több hónapot csúszik, az előre meghatározott menetrenden nem változtatnak. Jövő héten meglesz a harmadik állomás, és azt követően kialakul az a csapat, melynek tagjai majd Eszéken lőállásba léphetnek a 10 méteres számokban.

Az olimpiai kvalifikációs viadalt a finn szervezők hétfőn a koronavírus-járvány miatt mondták le és három nappal ezt követően döntött az ESC a sorsáról.

A 10 méteres Eb-nek nem rendezik meg a teljes programját Horvátországban, csak a felnőtt olimpiai számokat tartják majd meg. Az eszéki verseny így a kontinens valamennyi olimpiai szakágban érdekelt sportlövője számára az utolsó esély lesz a tokiói indulási jog megszerzésére.

Az Európa-bajnokságon férfi és női légpuskában, illetve férfi és női skeetben két-két, minden más számban pedig egy-egy kvóta talál majd gazdára.

Magyar részről eddig Péni István (puska), Sidi Péter (puska), Major Veronika (pisztoly) és Mészáros Eszter (puska) szerzett tokiói indulási jogot.

Forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?