Bundesliga - Petry: még 20-22 pont kell a biztos bennmaradáshoz
Labdarúgás

Bundesliga – Petry: még 20-22 pont kell a biztos bennmaradáshoz

Labdarúgás-Németország

Petry Zsolt kapusedző szerint még 20-22 pontot kell szereznie a Dárdai Pál által irányított Hertha BSC labdarúgócsapatának a biztos bennmaradáshoz.

“Nem lesz egyszerű feladat, mert a Schalke és a Mainz kivételével elég sűrű a mezőny. De a Mainz is jó edzőt talált, biztosan meg fog indulni felfelé” – fogalmazott szerdán az M4 Sport Sporthíradójában a magyar szakember, aki hozzátette, lélektanilag jobb lett volna, ha közvetlen riválisokkal találkoznak a trénercserét követően, ehhez képest pénteken a címvédő és Bajnokok Ligája-győztes Bayern Münchent fogadják, de februárban találkoznak a második RB Leipziggel és a harmadik VfL Wolfsburggal is.

Petry szerint a vezetőedzőnek múlt hétfőn kinevezett Dárdai teljesen más stílust képvisel, mint elődei, ő egy játékosközeli tréner, és abban bíznak, hogy jobban összefogja majd a csapatot. Szerinte a korábbi magyar szövetségi kapitánynak 70-80 százalékban a pedagógiai képességeit kell előtérbe helyezni és csak 20-30 százalékban a taktikait. A közös munkáról úgy nyilatkozott, hogy a hálóőröket illetően Dárdai mindig kikéri a véleményét, és az előző négyéves ciklusában nagyon jól érezte magát mellette.

A frissen igazolt Sami Khediráról azt mondta, visszafogott embert ismertek meg a német válogatottal világbajnok labdarúgó személyében. Úgy vélte, nála az a legfőbb kérdés, hogy fizikálisan milyen állapotban van, mert legutóbb nyáron lépett pályára tétmérkőzésen.

A Hertha BSC 19 forduló után a 15. helyen áll a Bundesligában, azaz egyetlen pozícióval előzi meg az osztályozós pozíciót elfoglaló Bielefeldet.

Forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?