Férfi kézilabda-vb - A spanyol válogatott nyerte a bronzérmet
Kézilabda

Férfi kézilabda-vb – A spanyol válogatott nyerte a bronzérmet

Kézilabda-vb

Az Európa-bajnok spanyol válogatott nyerte az egyiptomi férfi kézilabda-világbajnokság bronzérmét, miután 35-29-re legyőzte Franciaországot a vasárnapi, kairói helyosztón.

Eredmény, a 3. helyért:

Spanyolország-Franciaország 35-29 (16-13)

A tornára el sem utazott Nikola Karabatic és Elohim Prandi, valamint a csoportkör során megsérült Wesley Pardin mellett immár Luka Karabatic és Timothey N’Guessan is hiányzott a franciák keretéből, ugyancsak sérülés miatt.

Remekül kezdett az Európa-bajnok, amely öt perc után már 4-0-ra vezetett. A hatszoros világbajnok franciák csak ezt követően lendültek játékba, de a folytatásban is a spanyoloké volt a jobb védekezés és kapusteljesítmény, így a meccs harmadánál 13-8-as előnyben voltak. Ezt követően egy 4-1-es sorozattal felzárkózott az ellenfél, amely ennek ellenére 16-13-as hátrányban volt a szünetben.

A játék képe a második félidőben sem változott, a spanyolok a 42. percben már hat, az 53. percben pedig hét találattal jobban álltak. A hajrában egy 4-1-es szériával még felzárkóztak a franciák, de a meccs utolsó két gólját a spanyol válogatott szerezte, amely végig vezetve győzött.

A mezőny legeredményesebb játékosa Alex Dujshebaev volt nyolc góllal, öccse, Daniel Dujshebaev hatszor talált be, a túloldalon Hugo Descat hét gólt dobott. A Telekom Veszprém francia játékosa, Kentin Mahé két, a Szeged spanyol irányítója, Joan Canellas egy gólt lőtt. A meccs legjobbjának a veszprémi kapust, Rodrigo Corralest választották, aki 18 védéssel járult hozzá a sikerhez.

A spanyol együttes második alkalommal szerzett világbajnoki bronzérmet.

Később:
döntő: Svédország-Dánia 17.30

Forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?