Férfi kézilabda-vb - Dán-svéd döntő lesz
Kézilabda

Férfi kézilabda-vb – Dán-svéd döntő lesz

Kézilabda-vb-Egyiptom

Svédország után a címvédő és olimpiai bajnok Dánia jutott döntőbe az egyiptomi férfi kézilabda-világbajnokságon, miután végig vezetve 35-33-ra legyőzte az Európa-bajnok Spanyolországot a pénteki második elődöntőben.

A spanyolok nyitott védekezéssel kezdték a meccset, erre reagálva a dánok rendre levitték a kapusukat támadásban, hogy létszámfölényt teremtsenek. A találkozó negyedénél már négy, később öt góllal is vezetett a címvédő, és a játék képe egy ideig Jordi Ribera szövetségi kapitány időkérése, illetve cseréi után sem változott. Sokkal jobban védekeztek és hatékonyabban támadtak a dánok, majd ellenfelük is agresszív, nyitott védekezésre váltott, ezzel sikerült két gólra felzárkóznia a szünet előtt.

A második félidőben egy ideig felváltva estek a gólok, majd a meccs háromnegyedénél az Európa-bajnoknak lendületes, gyors támadásokkal sikerült egy gólra visszazárkóznia. A spanyolok az egyenlítésért is támadhattak, de nem jártak sikerrel. A hajrában előbb ismét elléptek hárommal a dánok, majd az utolsó percben ismét az egyenlítés volt a tét az Európa-bajnok számára. Mivel Rubén Marchán a keresztlécet találta el, ezúttal sem élt a lehetőséggel csapata, és a dánok úgy nyerték meg az elődöntőt, hogy egyszer sem kerültek hátrányba.

A mezőny legeredményesebb játékosa Mikkel Hansen volt, aki 17 lövésből 12 gólt szerzett. A Telekom Veszprém spanyol jobbátlövője, Jorge Maqueda ötször talált be.

A dánok ötödik alkalommal játszhatnak vb-döntőt, eddig hármat elveszítettek, egyet – két évvel ezelőtt – megnyertek.

Eredmények, elődöntő: Dánia-Spanyolország 35-33 (18-16)
korábban:
Svédország-Franciaország 32-26 (16-13)

A vasárnapi program
a 3. helyért: Franciaország-Spanyolország, Kairó 14.30
döntő: Svédország-Dánia, Kairó 17.30

Forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?