Férfi kézilabda-vb - Hétméterespárbaj után elődöntős a címvédő Dánia
Kézilabda

Férfi kézilabda-vb – Hétméterespárbaj után elődöntős a címvédő Dánia

Kézilabda-vb

A címvédő és olimpiai bajnok Dánia válogatottja kétszeri hosszabbítás után, hétméterespárbajban legyőzte a házigazda Egyiptom csapatát a férfi kézilabda-világbajnokság első negyeddöntőjében, szerdán.

A hazaiak hármas gólsorozattal kezdték a meccset, a dánok hat és fél perc után találtak be először. Ezt követően három perc alatt egyenlítettek, de a vezetést csak a 19. percben vették át először. Az észak-afrikaiak nagyot küzdöttek és jól kézilabdáztak, a szünetre mégis háromgólos hátrányba kerültek, a második felvonás elején viszont hét perc alatt fordítottak.

A folytatásban szoros volt az állás, majd az utolsó percben a dánok egyenlítettek, az utolsó támadás viszont Egyiptomé lett volna, de a játékvezetők szabálytalan csere miatt kiállítást ítéltek. Így visszakerült a labda a skandinávokhoz, ám újabb gól nem született, ezért hosszabbítás következett.

Az első kétszer ötperces ráadás során csak a címvédő vezetett, ám az utolsó percben Mikkel Hansen látványos mozdulattal kidobta a lelátó felé a labdát, ezzel szándékosan hátráltatta a rivális ellentámadását, ezért piros lapot kapott, Egyiptom pedig büntetőt, amelyet értékesített, így jöhetett a második hosszabbítás.

A második ráadás tíz perce során csupán két gól esett, a második egy időntúli dán hétméteres volt, így továbbra sem született döntés, következhetett a hétméterespárbaj, amelyet 4-3-ra a címvédő nyert, így két és negyed óra után elődöntőbe jutást ünnepelhetett. A dánok nyerőembere a kapus Niklas Landin volt, aki 12 védéssel járult hozzá a sikerhez.

A mezőny legeredményesebb játékosa Mikkel Hansen, illetve a Telekom Veszprém egyiptomi jobbátlövője, Omar Jahja volt, egyaránt tíz góllal.

Eredmények: negyeddöntő: Dánia-Egyiptom 35-35 (16-13, 28-28, 31-29, 34-34, 34-35), hétméteresekkel: 4-3
később: Svédország-Katar, Kairó 20.30 Spanyolország-Norvégia, Új Főváros 20.30 Magyarország-Franciaország, Alexandria 20.30
A torna győztese kijut a 2023-as, lengyel-svéd közös rendezésű világbajnokságra.
alsóházi helyosztók: a 25. helyért (az Elnök Kupáért): Tunézia-Ausztria 37-33 (19-16) a 27. helyért: Chile-Kongói DK 35-30 (18-13) a 29. helyért: Marokkó-Angola 27-27 (13-14), hétméteresekkel: 3-2 a 31. helyért: Koreai Köztársaság – Zöld-foki Köztársaság 10-0 – játék nélkül

Forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?