Férfi kézilabda-vb - Meglepő horvát vereség
Kézilabda

Férfi kézilabda-vb – Meglepő horvát vereség

Kézilabda-vb

Az Európa-bajnoki ezüstérmes horvát válogatott nagy meglepetésre 23-19-re kikapott szombaton Argentínától az egyiptomi férfi kézilabda-világbajnokság középdöntőjének második fordulójában.

A találkozót ötös gólsorozattal kezdték a dél-amerikaiak, és bár a horvát csapat hamarosan egyenlített, az első félidőben egyszer sem tudott vezetni. A második felvonás első találata az európai együttesé volt, amely ekkor volt először és utoljára előnyben. Az argentinok egy 7-2-es sorozattal elléptek, és taktikusan lezárták a találkozót. Ez volt a horvátok első veresége a tornán, ennek ellenére még van esélyük a negyeddöntőbe jutásra.

A találkozó után Lino Cervar horvát szövetségi kapitány bejelentette lemondását. A 70 éves edző 2002 és 2010 között irányította először a nemzeti csapatot, amelynek élére 2017-ben nevezték ki második alkalommal.

Cervar közölte, a válogatottat húsz évvel ezelőtt annak szellemében építették fel, hogy játékosai minden labdáért harcoljanak, márpedig ez most nem így történt, ami csalódást keltő és megengedhetetlen.

“Én vagyok az első, aki vállalja a felelősséget, nem menekülök előle. Sajnálom, hogy így távozom, de döntésem végleges. Senki nem veszít szívesen. Ma nem játszottunk jól, amin nagyon meglepődtem, mert arra számítottam, hogy jók leszünk” – mondta Cervar.

Eredmények:

középdöntő, 2. forduló:
II. csoport (Kairó):
Argentína-Horvátország 23-19 (12-12)
korábban:
Katar-Bahrein 28-23 (13-14)
később:
Dánia-Japán 20.30

I. csoport (Új Főváros):
korábban:
Magyarország-Lengyelország 30-26 (16-10)
Spanyolország-Uruguay 38-23 (24-12)
később:
Németország-Brazília 20.30
A csoportok első két helyezettje jut a negyeddöntőbe.

a 25-32. helyért, 2. forduló:
I. csoport (Gíza):
Tunézia-Kongói DK 38-22 (17-13)
Angola – Zöld-foki Köztársaság 10-0 játék nélkül

Forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?