Férfi kézilabda-vb - Szabadtéren edzett a magyarok egyik csoportellenfele
Kézilabda

Férfi kézilabda-vb – Szabadtéren edzett a magyarok egyik csoportellenfele

Kézilabda-vb

A magyarokkal azonos világbajnoki csoportban szereplő uruguayi férfi kézilabda-válogatott a koronavírus-járvány miatt csak szabadtéren tudott edzeni a felkészülés során.

“Olyan óvintézkedések vannak érvényben nálunk, amelyek nem tették lehetővé, hogy csarnokban eddzünk, ezért szabadtéren készültünk” – mondta a jövő szerdán kezdődő egyiptomi torna honlapján Jorge Botejara szövetségi kapitány.
Hozzátette, a világjárvány miatt – a magyarokhoz hasonlóan – barátságos mérkőzéseket sem tudtak játszani. Az uruguayi bajnokság márciustól augusztusig szünetelt, majd decemberben ismét félbeszakadt.

A gízai A csoportban a magyarok jövő vasárnap találkoznak Uruguay csapatával. A szövetségi kapitány szerint a németek és a magyarok is az élmezőnyhöz tartoznak, a Zöld-foki Köztársaság néhány játékosa pedig szintén profi bajnokságokban szerepel, ezért ugyancsak erős ellenfélnek számít a dél-amerikaiak számára. Mindezek ellenére a saját csapatától arra számít, hogy jól játszik, és az erőfeszítéseik gyümölcsözőek lesznek majd.

Jorge Botejara kijelentette: a világbajnokság létszámának 32 csapatossá növelése a kisebb nemzetek számára segít népszerűsíteni a sportágat.

Forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?