Férfi kosárlabda Eb-selejtező - Hanga nem tud rendelkezésre állni
Kosárlabda

Férfi kosárlabda Eb-selejtező – Hanga nem tud rendelkezésre állni

Kosárlabda-Eb

Az Euroliga menetrendje miatt Hanga Ádám nem tud pályára lépni a férfi kosárlabda-válogatott soron következő Európa-bajnoki selejtezőin.

A Barcelona 31 esztendős játékosa az M4 Sport Sporthíradójában szerdán elmondta, hogy bár bekerült Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány hétfőn kihirdetett 25 fős bő keretébe, a katalán együttes Euroliga-szereplése miatt a szezon közbeni kvalifikációs mérkőzéseken nem tud játszani.

Az európai játékosok szövetségének alelnökeként bizakodását fejezte ki, hogy a nemzetközi szövetség (FIBA) és az Euroliga között fennálló probléma megoldódik, hiszen “addig a játékosokon csattan ez az egész”.

Kiemelte, sajnálja a helyzetet, mivel számára minden válogatott mérkőzés fontos.

Hozzátette: természetesen szurkol azért, hogy egymás után másodszor is kijusson a kontinensviadalra a nemzeti csapat. Az előző Eb-t és az azt megelőző sikeres selejtezősorozatot karrierje legszebb pillanatai közé sorolta.

A magyar válogatottra Kijevben négy mérkőzés vár: február 18-án a címvédő Szlovéniával, 19-én pedig Ausztriával csap össze a csapat, majd egy nap pihenőt követően ismét az osztrákokkal találkozik, míg 22-én a házigazda Ukrajna ellen zárja a sorozatot. A csoportból az első három válogatott szerez részvételi jogot a kontinenstornára. A magyarok eddigi mindkét meccsüket megnyerték, a szlovénok és az ukránok pedig már kijutottak a 2022-es Eb-re, amelynek Csehország, Georgia, Olaszország és Németország ad otthont. Az osztrákok négy vereséggel a kvartett utolsó helyén állnak, és minimális esélyük maradt a továbbjutásra.

Hanga a Barcelonával szeretne triplázni, ehhez az első lépést már februárban megteheti a Spanyol Kupa megnyerésével.

Forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?