Férfi röplabda Magyar Kupa - Barcikai előny az elődöntőben
Röplabda

Férfi röplabda Magyar Kupa – Barcikai előny az elődöntőben

Röplabda-Magyar Kupa

A címvédő Pénzügyőr 3-1-re kikapott a Kazincbarcika vendégeként a férfi röplabda Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzésén, szerdán.

A párharc visszavágóját február 17-én játsszák Budapesten, a szezonbeli első vereségüket elszenvedő fővárosiak már csak aranyszettel juthatnak fináléba.

Eredmény, elődöntő, első mérkőzés:

Vegyész RC Kazincbarcika-LV Sport Pénzügyőr SE 3-1 (20, -23, 15, 25)

a legjobb pontszerzők: Guilherme 21, Árva 18, illetve Kovács Z. 15, Reffatti 13

A két csapat a mostani szezonban eddig egyszer, múlt kedden találkozott egymással, akkor a borsodi bajnoki mérkőzésen 3-1-es fővárosi győzelem született.

A három idegenlégiós mellett a már magyarnak számító Carlos Páezzel felálló hazaiak remekül kezdtek, az első szett első harmadának végére hatpontos előnyt alakítottak ki, amiből bár faragott Jókay Zoltán együttese, így is a Kazincbarcika szerzett előnyt.

A második játékrészt is jól kezdte a Vegyész, de a PSE rendezte sorait és hamar fordított. A játszma második felére ismét fordult a kocka, a borsodiak a többi között két, a hálóról lecsorgó nyitásnak is köszönhetően visszavették a vezetést, de Árva Milán ponterős játéka ellenére sem tudtak újabb részsikert aratni, mert Kiss Dániel támadásával az a budapestieké lett.

A harmadik felvonás nagy hazai fölényt hozott, a VRCK a brazil Guilherme Ferreira da Silva vezérletével rendkívül magabiztos játékkal került ismét előnybe. A negyedik etap első harmadában megint a vendégek akarata érvényesült, Toronyai Miklós együttese azonban a játszma derekára mínusz öt pontról egyre zárkózott. A folytatásban ismét ellépett a PSE, de a hazaiak három szettlabdát hárítva lezárták a mérkőzést.

A másik ágon a Kaposvár már elődöntős, ellenfele a MAFC-Kecskemét párharc győztese lesz. Utóbbi negyeddöntő első mérkőzését ma (szerdán) játsszák.

A finálét és a bronzmérkőzést a február 20-21-i hétvégén rendezik egy később kijelölésre kerülő helyszínen.

Forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?