Férfi torna Eb - Balázs Krisztián arany-, Molnár Botond bronzérmes a juniorok versenyében
Tornász

Férfi torna Eb – Balázs Krisztián arany-, Molnár Botond bronzérmes a juniorok versenyében

Torna-Eb-Törökország

Balázs Krisztián nyújtón arany-, Molnár Botond talajon bronzérmet nyert a juniorok versenyében a törökországi Mersinben zajló férfi torna Európa-bajnokság zárónapján.

 

Az európai szövetség honlapja szerint Balázs Krisztián 13,366 pontot kapott, és csaknem fél ponttal megelőzte a második helyezett török Mert Efe Kilicert. A Ferencváros tornásza – aki pénteken bronzérmes volt egyéni összetettben – korláton negyedik, gyűrűn hatodik, lólengésben hetedik lett vasárnap.

“Még a selejtező napján meghúztam a derekamat az ugrásnál, azóta fáj, de ma reggel tudtam, hogy nagy nap vár rám, így megpróbáltam ezt is kizárni” – idézi őt a magyar szövetség sajtóközleménye. Hozzátette, nagyon hosszú hét áll mögötte, fejben és fizikálisan is elfáradt, de nagyon örül, hogy ilyen szép eredménnyel búcsúzott a junior korosztálytól.

“Remélem, a felnőttek között is hasonlóan sikeres pályafutás vár majd rám, én mindent megteszek érte” – nyilatkozta.

Molnár Botond, a Győri AC sportolója 13,400 pontot kapott talajgyakorlatára, így a litván Gytis Chasazyrovas és az ukrán Ivan Sevruk mögött harmadik lett.

A juniorok szerdai csapatversenyében ezüstérmes magyar válogatott további tagjai közül Dobrovitz Ádám gyűrűn, Závory Szilárd pedig ugrásban végzett az ötödik helyen.

Altorjai Sándor csapatvezető elmondta, a zárónapon már egy kicsit fáradtabban mozogtak a magyar versenyzők.

“Ha ilyen éremkollekciót mondanak előre, bizony elfogadjuk szó nélkül. Le a kalappal a fiúk előtt, mindenki fantasztikusan szerepelt” – vélekedett.

A mersini Európa-bajnokság vasárnap délután a felnőttek szerenkénti döntőivel zárul.

A koronavírus-járvány miatt az eseményen mindössze húsz ország képviselteti magát, a mezőny a junioroknál 65, a felnőtteknél 62 főből áll.

Forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?