Great Ocean Road Open - Balázs Attila megsérült
Tenisz

Great Ocean Road Open – Balázs Attila megsérült

Tenisz-Ausztrália

Balázs Attila 2:2-es állásnál sérülés miatt feladta első fordulós mérkőzését a Melbourne-ben zajló, Great Ocean Road Open elnevezésű 320 ezer dollár (94,4 millió forint) összdíjazású keménypályás tenisztornán.

A magyar szövetség közösségi oldala szerint a világranglistán 94. játékos lábsérülés miatt adta fel a spanyol Carlos Alcaraz elleni találkozóját. A férfiversenyeket szervező ATP honlapja azt írta, Balázs a bal sarkában érzett fájdalom miatt nem folytatta a játékot a negyedik gémet követően.

“Három hetet edzettem itt panaszmentesen, de a mostani mérkőzésen tíz perc után, a negyedik gémben egy rossz mozdulatnál előjött egy korábbi sérülésem” – nyilatkozta Balázs az MTI-nek. Hozzátette, hogy régóta bajlódott a talpával, és bár úgy érezte, hogy rendbe jött, most mégis emiatt kellett feladnia a keddi meccset.

“A legfőbb cél a jövő heti Australian Openen való szereplés, ezért nem is erőltettem tovább a játékot, mert most öt-hat napunk van arra, hogy rendbe jöjjek” – mondta a 32 éves játékos. Kiemelte, jó körülmények között tudják ápolni, ezért reménykedik abban, hogy játszani tud majd a jövő héten kezdődő Grand Slam-tornán.

A Great Ocean Road Open az Australian Open egyik felvezető eseménye.

Eredmény, 1. forduló (a 32 közé jutásért):

Carlos Alcaraz (spanyol)-Balázs Attila 2:2-nél Balázs sérülés miatt feladta

Forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?