Jégkorong Erste Liga - A Csíkszereda nyert Győrben
Jégkorong

Jégkorong Erste Liga – A Csíkszereda nyert Győrben

Jégkorong-Magyarország-magyarság

A társbajnok Sport Club Csíkszereda remek első és harmadik harmadbeli játékkal, valamint Andrej Taratuhin mesterhármasával és gólpasszával 8-3-ra nyert a Titánok győri otthonában a jégkorong Erste Liga csütörtöki játéknapján.

Parádésan kezdett az erdélyi csapat, kapujához szögezte a hazai mérkőzéseit a győri Nemak-csarnokban játszó, székesfehérvári bázisú riválisát. A gólcsend a 8. percben tört meg, akkor Anthony Combs talált be. A szünet előtti hajrában viszont kevesebb mint három perc alatt háromszor rezdült a Titánok hálója.

Előbb Alekszandr Loginov parádés mélységi keresztpasszt adott Andrej Taratuhinnak, akinek közelről nem volt nehéz dolga. Kisvártatva a hátvéd Láday Tamás “csorgott” a kapu elé, és mivel zavartalanul vehette át a pakkot, könnyedén a jobb felső sarokba lőtt. A kiváló formában lévő Becze Tihamér is villant, és Szeles Martin lábvédői között ütött a kapuba.

A 0-4 után is többet birtokolta a korongot a társbajnok, azonban már jobban védekeztek a hazaiak, akik főleg ellentámadásaikban reménykedhettek. A 29. percben jött is a szépítés, Riku Tiainen kapásból bombázott a hálóba. Ezt követően is voltak megugrásai a Titánok együttesének, ám emberelőnyben Taratuhin elé pattant a pakk, és közelről nem volt nehéz dolga.

A gólt követően túlzottan megnyugodott a Szereda, előbb Judd Blackwater kapott tízperces fegyelmit, majd csapata két gólt: Danyil Jakimcsuk éles szögből nem hibázott, miután elé került a korong, majd másfél perc múlva Németh Kristóf egy kipattanót értékesített.

A záró harmadban viszont megint jól összpontosítottak a vendégek, a 44. percben Taratuhin érkezett a hosszú oldalon és a bal alsó sarokba lőtt. László Arnold remek védései miatt nem tudott zárkózni a Titánok csapata, amely kettős emberelőnyben is játszhatott.

Ám amikor Combs visszatért a büntetőpadról, egyedül ugorhatott ki, és nem hibázott szimpla emberhátrányban. A végén Mathieu Tousignant emberelőnyben állította be a végeredményt.

A két együttes pénteken ugyancsak Győrben megint megmérkőzik.

A másik kései összecsapáson az esélyesebb MAC HKB Újbuda a második harmadban két gyors gólt ütött, és ugyan a Vasas jól tartotta magát, nem volt esélye a pontszerzésre. A 18 esztendős Schlekmann Márk mesterhármast ütött.

Forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?