Jégkorong Erste Liga - Azari Zsolt: nehéz így tervezni
Jégkorong

Jégkorong Erste Liga – Azari Zsolt: nehéz így tervezni

Jégkorong-Magyarország

A jelenlegi szezon nehézségeiről, valamint a felnőtt csapat kétséges jövőbeni sorsáról beszélt hétfőn Azari Zsolt, a jégkorong Erste Ligában sereghajtó Dunaújvárosi Acélbikák klubelnöke.

A klub honlapján elmondta: igen kétséges, hogy mi lesz felnőtt csapat sorsa, egyáltalán nincsenek jó kilátásaik, s itt elsősorban az anyagi helyzetre gondolt. Hozzátette: “és hát persze a város helyzetére is, ami ugye nagyban befolyásolja a dunaújvárosi jégkorong gazdasági lehetőségeit, mert nagyon nehéz úgy tervezni, ha az ember nem tudja, másnap milyen helyzet elé állítják”.

Kiemelte: ez volt a tizenötödik éve, amiben profi felnőtt jégkorong csapatot versenyeztettek az irányításával, s nem az a célja, hogy feladja, “de látni kell, hogy reálisan nincs túl sok esélye annak, hogy jövőre felnőtt csapat versenyezzen Dunaújvárosban”.

A DAB-ot hétfőn két játékos, Kovács Bronson és Hugo Turcotte is elhagyta, előbbi már aláírt a MAC HKB Újbudához.

Azari jelezte: a játékosok és klub érdekeit is figyelembe kellett venni elengedésüknél, a játékosok kezdeményezték, hogy más egyesületeknél folytathassák. Mindketten arra hivatkoztak, hogy nem látnak esélyt arra, hogy a dunaújvárosi csapat bejusson a rájátszásba, nekik pedig nagyon fontos lenne a szakmai pályafutásuk szempontjából, hogy a rájátszásban is bemutathassák, milyen jó játékosok.

A klubelnök elmondta: ezeket tiszteletben tartva egyezett bele a távozásukba, ugyanakkor a klub anyagi helyzetét is figyelembe kellett venni a döntésnél, mert a koronavírus-járvány miatt az elmúlt időszakban alaposan meggyengült ezen a téren.

“Költségvetés szempontjából már az utolsó helyre kerültünk az Erste Ligában. Amennyiben egy játékos nem szeretne egy csapatban játszani, azt nem lehet erőltetni, másrészről költségvetési spórolást is jelentett a távozásuk, de igyekszünk a hátrányból előnyt kovácsolni, úgyhogy Leo Gudas vezetőedzővel és a szakmai stábbal azt fogalmaztuk meg, hogy ezáltal sokkal több lehetőséget tudunk adni azoknak a fiataloknak, akik úgy gondolják, hogy a jövőjüket a profi jégkorongban képzelik el, itt Dunaújvárosban” – fogalmazott Azari Zsolt.

Forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?