Jégkorong Erste Liga - Szabad Kevint 14 mérkőzésre eltiltották
Jégkorong

Jégkorong Erste Liga – Szabad Kevint 14 mérkőzésre eltiltották

Jégkorong-Magyarország

A jégkorong Erste Liga fegyelmi bizottsága pénteken 14 mérkőzésre eltiltotta Szabad Kevint, az Újpest játékosát, aki csütörtökön a Ferencváros elleni rangadón ütközött Berger Ákos játékvezetővel, és súlyos agyrázkódást okozott neki.

A fegyelmi határozat indoklása szerint Szabad Kevin a játékvezető pozícióját figyelmen kívül hagyva korcsolyázott, és hátulról lapocka magasságban ütközött vele a mérkőzés negyedik percében. A játékos nem tett kísérletet az ütközés elkerülésére, mozgásán nem változtatott, nem kísérelt meg fékezni vagy irányt váltani. A közelgő ütközéskor vállával a játékvezető irányába mozdult, vele szándékosan ütközött.

Berger Ákos az eset következtében a jégre került, ott ápolták hosszú percekig, majd mentővel kórházba szállították, ahonnan péntek reggel engedték haza. A magyar szövetség honlapján elmondta, súlyos agyrázkódása van, de törést nem állapítottak meg nála, és a koponya CT-je is negatív lett.

A fegyelmi határozat szerint a játékvezetővel való bármilyen kontaktusra nincs enyhítő körülmény.

A 14 mérkőzéses eltiltást az UTE következő Erste Liga- és Magyar Kupa-mérkőzésein kell letölteni, a klubnak pedig 500 euró (179 ezer forint) pénzbüntetést kell fizetnie.

A csütörtök esti rangadót hosszabbítás után a listavezető Ferencváros nyerte 3-2-re.

Forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?