Labdarúgó NB I - Oenning kiütéses hazai vereséggel mutatkozott be az újpesti kispadon
Labdarúgás

Labdarúgó NB I – Oenning kiütéses hazai vereséggel mutatkozott be az újpesti kispadon

Labdarúgás-NBI

Michael Oenning kiütéses hazai vereséggel mutatkozott be az Újpest kispadján: csapata 5-0-ra kapott ki szombaton a vendég MOL Fehérvártól a labdarúgó OTP Bank Liga 17. fordulójában.

OTP Bank Liga, 17. forduló:

Újpest FC-MOL Fehérvár FC 0-5 (0-2)

Szusza Ferenc Stadion, zárt kapus, v.: Káprály
gólszerzők: Bamgboye (7., 20.), Zivzivadze (55.), Petrjak (61.), Nikolics (81.)
sárga lap: Tallo (31.), Mitrovic (65.), Bjelos (68.), Stieber Z. (71.), Antonov (85.)

Újpest:

Banai – Pauljevic, Kutrumpisz, Ristevski, Antonov – Mitrovic, Onovo – Simon (Stieber Z., 62.), Szakály P. (Bjelos, 62.), Perosevic (Beridze, 62.) – Tallo

MOL Fehérvár:

Rockov – Bolla, Rus, Stopira, Fiola, Hangya (Petrjak, 59.) – Alef, Houri (Kovács I., 78.), Pinto (Dárdai, 67.) – Bamgboye (Géresi, 78.), Zivzivadze (Nikolics, 67.)

A gólszerző fehérvári Ibrahim Bamgboye Funshónak (j2) gratulál csapattársa, Budu Zivzivadze (b) a labdarúgó OTP Bank Liga 17. fordulójában játszott Újpest FC - MOL Fehérvár FC mérkőzésen a Szusza Ferenc Stadionban 2021. január 23-án. MTI/Kovács Tamás
A gólszerző fehérvári Ibrahim Bamgboye Funshónak (j2) gratulál csapattársa, Budu Zivzivadze (b) a labdarúgó OTP Bank Liga 17. fordulójában játszott Újpest FC – MOL Fehérvár FC mérkőzésen a Szusza Ferenc Stadionban 2021. január 23-án. MTI/Kovács Tamás

A mérkőzés elején hiába igyekezett magához ragadni a kezdeményezést az Újpest, a 20. percre Bamgboye duplájával kétgólos előnyre tettek szert a lehetőségeiket jól kihasználó vendégek. A folytatásban már egyértelműen a fehérváriak akarata érvényesült, a hazaiak hosszú percekre beszorultak a saját térfelükre, de így legalább zártabbá vált a letámadás miatt korábban nyitott védekezésük. A szünet előtt kijött a szorításból az Újpest, a kapuk közben nem forogtak veszélyben.

A Fehérvár a második félidő elején is betalált – akkor Zivzivadze volt eredményes -, majd az alig másfél perce pályán lévő csereember, Petrjak kontrából növelte a vendégek előnyét. Hármas cserével próbálta rendezni a sorokat Oenning, de játékosai egyre inkább dühből játszottak, így csak a sárga lapok számát gyarapították, akciót nem tudtak kezdeményezni. A hajrára teljesen szétesett és leeresztett az Újpest, amelynek a kegyelemdöfést Nikolics Nemanja adta meg a 81. percben.

Miután a Ferencváros döntetlent játszott Felcsúton a Puskás Akadémia vendégeként, a második helyezett MOL Fehérvár hátránya hét pontra csökkent az éllovassal szemben.

A fehérváriaknál bemutatkozott a téli szerzemény ifjabb Dárdai Pál, a korábbi szövetségi kapitány Dárdai Pál legidősebb fia a 67. percben – Nikoliccsal együtt – csereként lépett pályára.

Forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?