Nem rendezik meg február végén az olimpiai kvalifikációs légfegyveres Eb-t
Sportlövészet

Nem rendezik meg február végén az olimpiai kvalifikációs légfegyveres Eb-t

Sportlövészet-Eb

A finn szervezők nem rendezik meg az olimpiai kvalifikációs légfegyveres Európa-bajnokságot február 28. és március 7. között. A Magyar Sportlövők Szövetségének (MSSZ) illetékesei csalódottan fogadták a hírt.

A kontinensviadalra Lohjában került volna sor, ám a rendezők hétfőn azt közölték: a helyi illetékes hatóságok azt kérték tőlük, hogy a koronavírus-járványra tekintettel töröljék a viadalt.

Az európai szövetség – hétfői tájékoztatása szerint – megvizsgálja a lehetőségét annak, hogy egy későbbi időpontban kerüljön sor a versenyre. Amennyiben erre nem lesz mód, az Eb-n kiosztandó olimpiai kvóták a 2020. május 31-i európai ranglista alapján találnak gazdára.

Az MSSZ illetékesei csalódottan fogadták a hírt.
“Az utolsó pillanatig nagyon bíztunk benne, hogy a finnek megrendezik az olimpiai kvalifikációs Eb-t” – mondta az MSSZ kommünikéjében Sinka László főtitkár. “A helyi egészségügyi szervek azonban nem járultak hozzá az esemény lebonyolításához. Reméljük, hogy valamilyen megoldást talál az Európai Sportlövő Szövetség, hogy a kontinensviadalra később valahol sor kerülhessen, mert versenyzőink az elmúlt hónapokban nagyon sokat dolgoztak, hogy eredményesen szerepelhessenek Lohjában. Esélyes versenyzőink kitűnő formában érkezhettek volna Finnországba” – fejtette ki.

Győrik Csaba szövetségi kapitány közölte, az edzőtáborban érte őket a lemondás híre.

“Ez azért is fájdalmas, mert sportlövőink nagyon sok munkát fektettek az Eb-felkészülésbe, és többen már csúcsforma közeli állapotban voltak. Nem titkoltan kvótáért és érmekért utaztunk volna Finnországba. Mivel bízunk a megoldásban, két hét múlva megtartjuk a BHSE-pályán a harmadik válogatót” – tette hozzá.

Az Eb-n férfi és női légpuskában két-két, míg férfi és női légpisztolyban 1-1 tokiói helyet osztottak volna ki.

Forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?