Savaria Kupa és magyar-lengyel válogatott viadal a sportlövőknek Szombathelyen
Sportlövészet

Savaria Kupa és magyar-lengyel válogatott viadal a sportlövőknek Szombathelyen

Sportlövészet-Magyarország

A sportlövők maximális elővigyázatossággal készülnek a pénteki Savaria Kupára, valamint a szombati magyar-lengyel válogatott viadalra, amelyeket a szombathelyi Haladás Sportkomplexumban rendeznek.

A kedden délelőtt megtartott virtuális sajtótájékoztatón Győrik Csaba, a magyar válogatott szövetségi kapitánya kiemelte: a jelenlegi helyzetben elsődleges szempontként kezelik a biztonságot, így kiemelt figyelmet fordítanak a járványügyi előírások betartására, hiszen a versenyzők egészségének megóvása a legfontosabb mindannyiuk számára.

Győrik Csaba elmondta: a pénteki mezőnyben egy kivétellel minden versenyző elindul, aki itthon jelenleg a sportág legjobbjai közé tartozik, így azok is, akik különböző okokból kihagyták a Hungarian Opent. A nőknél így nem lesz ott a már olimpiai kvótás, a 2019-es 10 méteres Európa-bajnokság légpisztoly számában bronzérmes Major Veronika, aki karanténba került. Indul viszont a novemberben hiányzó Csonka Zsófia, Sidi Péter, Sike Renáta és Tátrai Miklós.

A szövetségi kapitány kiemelte: a Savaria Kupa egyben az első válogató a tervek szerint február végén, március elején kerül sorra kerülő finnországi 10 méteres Eb-re, amely olimpiai kvótaszerző viadal is egyben. Hozzátette: összesen három válogatót rendeznek, a másodikat január második hétvégén Százhalombattán, majd a harmadikat két héttel azt követően a fővárosban, a BHSE pályáján. A három válogató esetében azt a kettőt veszik figyelembe, amelyeken adott versenyző jobb eredményt ért el. Teljesítményüket egy összesített pontérték alapján határozzák meg, amelyet az alapverseny eredménye, valamint a döntőben elért helyezés egyaránt befolyásol.

A szombati, válogatott esemény kapcsán kiemelte: azon szintén nagy figyelmet fordítanak az elővigyázatosságra, a résztvevő sportolók például kizárólag negatív koronavírusteszt birtokában lőhetnek.

A magyar együttesben a férfiaknál a puskás Péni István és Sidi, valamint a pisztolyos Tátrai és Hegedűs László kap szerepet. A nőknél Major helyére Jákó Miriam került a magyar csapatba, mellette pisztolyban Fábián Sára, míg puskában Mészáros Eszter és Dénes Eszter indul. A lengyeleknél a legutóbbi, csangvoni világbajnokság összetett puska számának aranyérmesén, Tomasz Bartnikon kívül a férfiaknál Rafal Lukaszyk (puska), Jerzy Pietrzak és Szymon Wojtyna (mindkettő pisztoly), míg a nőknél Agnieszka Nagay, Alexandra Szutko (mindkettő puska), Julita Borek és Natalia Krol (mindkettő pisztoly) indul. Győrik elmondta: a versenyen egyéni párharcok lesznek, amelyeket követően kialakul majd a végeredmény.

Forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?