Tokió 2020 - Elmarad az áprilisi londoni kvalifikációs boksztorna
Ökölvívás

Tokió 2020 – Elmarad az áprilisi londoni kvalifikációs boksztorna

Ökölvívás-Tokió2020

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) illetékes munkacsoportjának döntése értelmében áprilisban, Londonban nem rendezik meg a tokiói olimpia ökölvívótornájára kvalifikáló európai versenyt.

A magyar szövetség (MÖSZ) honlapjának híre szerint a munkacsoport a jelenlegi koronavírusos helyzetre és a brit utazási korlátozásokra való tekintettel határozott így, figyelembe véve az európai sportági szövetségektől és a NOB-tól kapott visszajelzéseket is.

A munkacsoport jelenleg értékeli az összes lehetőséget, beleértve azt is, hogy az áprilisi kvalifikációs viadalt másik helyszínen rendezzék meg – olvasható a MÖSZ honlapján.

A munkacsoportot azután hozták létre – tagjai között Kovács István olimpia bajnokkal -, hogy a NOB tavaly júniusban megvonta a Nemzetközi Ökölvívó Szövetségtől (AIBA) a jogot, hogy megszervezze a tokiói olimpia boksztornáját. A NOB és az AIBA vitája hosszú időre nyúlik vissza, a bokszszövetség ugyanis évek óta gazdasági és vezetési válsággal küzd, s a felek nem kerültek közelebb egymáshoz decemberben sem, amikor az AIBA élére az orosz Umar Kremljov személyében új elnököt választottak.

Az európai olimpiai kvalifikációs torna lebonyolításához tavaly márciusban, Londonban hozzákezdtek, ám három nap múlva le kellett állítani a pandémia erősödése miatt. A félbeszakadt tornán a magyar csapatból az 57 kg-os súlycsoportban Gálos Roland olimpiai kvótát szerzett, az idei folytatásban még három magyar öklöző, Fodor Milán, Pribojszki Kata és Nagy Tímea érdekelt.

Forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?