Vírusfertőzése után nem tud teljes intenzitással edzeni az év női evezőse
Evezés

Vírusfertőzése után nem tud teljes intenzitással edzeni az év női evezőse

Evezés-Magyarország

Még mindig nem tud teljes értékű edzésmunkát végezni Polivka Dóra, a magyar evezős-válogatott oszlopos tagja, aki három hónappal ezelőtt fertőződött meg a koronavírussal.

A korábbi egyetemi világ- és Európa-bajnok sportoló – akit tavaly Magyarországon megválasztottak az év női evezősének – az október közepén rendezett poznani Európa-bajnokságot követő kéthetes pihenő után fertőződött meg, s ez a mai napig hatást gyakorol a mindennapjaira.

“Öt hétig nem tudtam edzeni. Rettenetes, igazi +agyölő+ időszak volt, ennyit még soha nem hagytam ki! Megviselte a szervezetemet a betegség, még egy séta is megerőltető volt. Az év végén a szolnoki edzőtáborban végre evezhettem, de mind a mai napig csak könnyített edzésmunkát végzek” – nyilatkozta a magyar szövetség honlapjának Polivka. Kiemelte: vissza kell magát fogni az edzésmunka során, különben a pulzusa “az egekbe megy”.

“Az edzőtáborban, ha megerőltettem magam, másnap szinte edzeni sem tudtam, annyira elfáradtam. A kérdés az, hogy mikor tudom magamat visszahozni arra a szintre, hogy rendesen el tudjam kezdeni azt az edzésmunkát, ami egy válogatott sportolótól elvárható” – fejtette ki.

Polivka a közelmúltban éveken át Krémer Eszterrel alkotott sikeres, a magyar szakemberek részéről ígéretesnek vélt kettest, de az olimpiai kvalifikáció reményében végül elváltak útjaik. Polivka könnyűsúlyú egypárban versenyez, ami ugyan nem olimpiai szám, de a könnyűsúlyú kétpár már igen, amelyhez viszont az egyéni jó teljesítményén túl egy párostársa is szükség van.

“Az elsődleges cél az európai olimpiai pótkvalifikáció, jó lenne megszerezni az indulási jogot könnyűsúlyú dublóban. Aztán, ha odajut az ember, persze jó lenne kvalifikálni Tokióra” – mondta. Hozzátette: amennyiben ez nem sikerül, akkor a hangsúly átkerül az Európa-bajnokságra és a világbajnokságra, bár utóbbit a sportágban szokatlan módon csak ősz közepén rendezik meg.

A nemzetközi és az európai szövetség hétfőn erősítette meg, hogy a tervezett helyen és időpontban, az olaszországi Varesében kerül sor az európai olimpiai és paralimpiai kvalifikációs regattára, valamint az Eb-re. Előbbit április 5-7., utóbbit pár nappal később, 9-11. között rendezik meg.

Polivka az MTK Budapest színeiben tavaly négy arany- és egy ezüstéremmel a legeredményesebb női versenyzőnek bizonyult az országos bajnokságon, két héttel később pedig magabiztosan nyert a válogatón is. Az Eb-n viszont nem tudta megismételni a nyári formáját, és a kilencedik helyen végzett.

Forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?